Sidor

tisdag 30 augusti 2011

My precious Angel

Alster 7/50

Jag brukar alltid göra en lista med de svenska tävlingar jag hittar för att ev. kunna delta och otroligt nog har jag nästan hunnit med alla de tävlingar som går ut nu sista augusti. En av de jag hade kvar att göra något till är Scraphusets augustitävling, vilken jag eg. borde gjort först eftersom det är "min" pysselaffär, där jag alltid handlar papper och cardstock (och oftast ramlar nåt annat litet med också). Utmaningen var att följa en skiss (I like!) och så här blev mitt bidrag. Jag älskar verkligen bilden på Alicia som sitter och tittar ut genom fönstret med solen i ansiktet. Jag blev inte helt nöjd med blomarrangemanget för jag hade så få (hur gick det till!!??) lila blommor. På bilden ser hennes klänning och diadem nästa blå ut men i verkligheten stämmer de rätt väl överens med det bakre mönstrade lila pappret.

lördag 27 augusti 2011

En presentburk till


Alster 6/50

Jag har gjort en presentburk igen av en gammal konservburk. Jag har tagit för vana att använda en konservöppnare och öppna nedersidan istället för att öppna burken på toppen med hjälp av "ringen" som finns där. Då kan jag ta ur innehållet, diska ur konserven och bara vänta på att jag känner suget av att altra en liten presentburk. Idag blev det ett bidrag till CountryScraps augustitävling där man ska altra just en burk som ska gå i vintage stil (hoppas min räknas till det, vet inte riktigt vad som menas med det) och att det även ska finnas rep, spets, en tag och blommor på burken. Tag, rep och blommor hamnade på toppen med en grattishälsning och spetsen satte jag längst den övre kanten. På sidan sitter en sticker från Bo Bunny och runt hela resten av burken går en pärlswirl. Nederkanten är fortfarande lös och får fortsätta att vara det tills jag hittar något litet att ge bort.



Skoj med vatten

Alster 5/50

Den enda positiva sak med att ha en spricka i nyckelbenet är att jag inte kan göra vissa saker och därför har lite mer tid att scrappa. Idag är maken och hjälper min syster att flytta och jag får vara hemma med barnen. Medan de leker har jag passat på att göra denna LO på båda mina barn plus syrrans (hon som flyttar) lille kille. Bilden är tagen nu i somras i sjön vid mormors nya sommarstuga. Badet blev helt oplanerat och bara en enda handduk fanns att torka dem med men vad brydde väl de sig om det. Gillar bilden även om man inte ser deras ansikten för man ser istället hur upptagna de är att leka med vattnet och sanden. LOn blir mitt bidrag till LittleYellowHouseKits augustiutmaning där man ska inspireras av en bild och även ha med ordet "vatten" på sitt alster. Jag har inspirerats av det randiga i parasollet och även tagit med formen på parasollet på den ram jag gjort runt fjärilen. Jag kommer även lämna in denna LO som bidrag i Pysselmyrans veckoutmaning där man ska just rama in något/använda ram.

fredag 26 augusti 2011

Mille och mamma


Alster 4/50

Hos Scrap-Perra har de en väldigt rolig augustitävling. Jag har ju förstått att jag gillar att göra monokromatiska eller med bara några få färger på mina LOs och hos Scrap-Perra ska man denna månad göra ett alster med endast två färger. Inte ens fotot får vara i färg. Jag valde grönt och svart (målade till och med det lilla "och" med promarker för att få bort det vita :D).

torsdag 25 augusti 2011

Grattis-kort

Alster 3/50

Jag är med på med en födelsedagsswapp på facebook där 12 personer skickar pysselgrejer värda 50 kr till varandra på ens födelsedag. Och jag är faktiskt med i två av de tre grupperna så när jag fyller år kommer jag att få 22 superroliga presenter i brevlådan. Man ska även skicka med ett kort och till en av tjejerna som fyller år i augusti ska jag skicka detta kort. Det sätter lite mer press på mig att göra insidorna på korten också, något jag varit väldigt dålig på hittills. Och det är synd, för oftast kommer man ju på i sista sekund att man behöver ett kort och då är det jobbigt om man först måste göra i ordning insidan på kortet. Tyvärr hann jag skriva i kortet innan jag tog bilderna men jag tror ni kan gissa hur det skulle sett ut.

Skissen till kortet är från Fruarna Liljas utmaning nr 70 där jag hade turen att vinna lottningen på utmaning nr 69!



lördag 20 augusti 2011

Ditt 1:a leende

Alster 2/50

Till Arkivets augustitävling har jag gjort denna LO där jag tolkat deras skiss. Fotot är det första bilden som fångade Milles underbara leende. Vet inte riktigt när det är men särskilt gammal kan han inte ha varit. På tagen bakom fotot finns plats för text och när jag luskat lite i när fotot togs så tänkte jag skriva lite där. Precis som på mina senaste alster har jag använt min nya favorit Glimmer mist. Här en egen variant med stämpelpåfyllningsfärg, perfect pearl och vatten blandat i en mini mist som ger en mörkt skimrande grå som fjärilen också är infärgad med.

fredag 19 augusti 2011

Välkommen till världen-present

Alster 1/50

En av mina äldsta vänner har fått en liten flicka och tyvärr har jag inte hunnit träffa henne än, men nu ska de komma och hälsa på nästa vecka så det gav mig som tur var lite tid att tillverka en fin gåvoförpackning för de små pyttiga kläder jag köpt till tjejen. Höll länge på att knövla med att göra en åttkantig ask och eftersom jag har slut bläck i skrivaren (och som sagt tidigare måste snåla lite) så försökte jag göra en egen mall. Fick till en bra ask, men sedan gick locket åt skogen. Gjorde om och om igen lock som inte passade och blev till slut så less att jag gav upp och fann en ny ask att göra. Jag hittade en origami-ask som man inte ens behöver sax eller lim för att göra. Tror faktiskt att jag gjort en sån någon gång när jag var liten men färdigheterna behövde verkligen uppfriskas.
Asken blir mitt bidrag till Månadens utmaning där man denna månad ska just tillverka sina egna present-askar.






torsdag 18 augusti 2011

50 alster innan shopping!

Nu är det dags!! Jag har nog överstigit min budget för scraprelaterade prylar rätt ordentligt de senaste månaderna och nu är det på tiden att göra något åt det. Fast jag fegar lite och kör inte 100 alster direkt utan börjar med 50 och går det alldeles för bra så kanske jag tar 50 till senare. Det enda jag får köpa tills dess är presenter till den födelsedagsswapp jag är med i på facebook, och det är ju riktigt svårt eftersom det är så lätt att klicka på lite fler köp-knappar än bara presenter. Vi får väl se hur det går... Önska mig lycka till!!

tisdag 16 augusti 2011

2 år!

Till Designats augustitävling gjorde jag en LO med lite bilder från Milles andra födelsedag. Utmaningen var att följa en skiss som jag vände ett kvarts varv.

måndag 15 augusti 2011

2500 besökare!!

Helt otroligt! Jag blev arbetslös i våras och började pyssla på allvar igen runt mitten på februari, och startade då den här bloggen. Och nu, ett halvår senare, har jag haft 2500 besökare på min lilla sida. Så roligt är det och ännu roligare när ni lämnar spår efter er. Era kommentarer betyder så mycket. Visst gör jag min alster för min egen och mina barns skulle men det är så roligt att få uppskattning på det man gör från annat håll. Det betyder inte så mycket längre när maken säger att det man gör är "fint" för allt verkar vara "fint" för honom. Men att få uppskattning av andra som gör samma sak, det går till hjärtat. Så tack till er som tittar in och ett extra tack till er som lämnar kommentarer!!

Stora kramar till er alla!!

Sjalpappa

När dottern var liten så var det väldigt mycket bärande i sjal för min del. Det är ju så super att kunna bära bäbis och samtidigt ha armarna fritt. Ett par gånger fick jag även maken att bära och här har jag bildbevis på detta. Datumet är 9 april 2007 och Alicia är ca 2,5 månader gammal. LOn är gjord för Scrapfabrikens augustitävling där man ska lifta en jättefin LO.

söndag 14 augusti 2011

Nyklippt lugg


En sida som alltid har så fina skisser är Skissedilla, och oftast brukar jag känna att man har nån chans men den här gången var den så fin och systeryster var här för att pyssla så vi passade på att göra ett bidrag var. Min blev rosa!! Ja, och svart-vit-grå så klart, men rätt ofta så händer det att jag pysslar jag i rosa.


torsdag 11 augusti 2011

Valborg 2010

Sådärja! Nu har jag lyckats knåpa ihop en LO till Scraplagret där de i augusti har en tävling de kallar Eau Naturelle, som går ut på att bara använda jordnära färger såsom vitt, beige, brun, kartong men med en liten twist att man måste använda något från naturen på sitt alster. Till min LO har jag faktiskt (hoppas att det inte syns så väl) tagit och klistrat ihop två foton till ett. Jag hade tyvärr inte lyckats ta ett ens någorlunda kort på barnen med brasan i bakgrunden så jag tog helt enkelt och gjorde ett. Mitt "naturelement" blev den förtorkade blomma med så härliga, ja, vad kallar man det, spröt som sticker ut så det blir en häftig 3D-effekt (hur jag ska få det snyggt i ett album får jag tänka på senare).

Ute på skattjakt

Jag har länge velat scrappa dessa kort men eftersom ett av dem är lite suddigt så har det inte blivit av. Hos Pysselmyran är veckans utmaning att scrappa sitt bästa sommarminne och då passade det perfekt att göra dessa kort eftersom Geocaching är något vi bara gör på sommaren. För er som undrar vad Geocaching är, så är det människor i hela världen som gömmer cacher (skatter) och lägger ut på en internationell sida vilka coordinater det är till gömstället. Sedan kan man använda en GPS eller som vi, ladda ner ett program i telefonen för att åka dit och leta. Det kan vara så små behållare som en lillfingernagel och så stora som femlitersburkar. I varje cache finns åtminstone en pappersbit eller block där man ska skriva dit datum och alias när man hittat den, och sedan loggar man även på hemsidan att man hittat den. Vi tycker att det är riktigt roligt, särskilt de cacher som ligger lite utanför stan för det är så skoj att få komma ut på vackra och/eller ovanliga ställen man i vanliga fall inte skulle besöka. För er som vill veta mer, gå till Geocaching.com (sidan är lite svårnavigerad, men ge inte upp).
Länk


Edit: Tjoho!! Jag vann som vald vinnare hos Pysselmyran!! Än fast det inte var särskilt många tävlande så blir jag så glaaad!!

onsdag 10 augusti 2011

Ha den äran...


Jag var in hos Fruarna Lilja och deras veckoutmaningsskiss (inte alls ett långt påhittat ord...) var så inspirerande att jag satte mig och gjorde ett bidrag till den. Hos Alota Rubber Stamps har de en tre-i-rad just nu och jag valde Glitter - Flower - Distress och jag tror att jag inte ens behöver förklara var de tre sakerna finns på kortet. När jag gjorde kortet igår tänkte jag även på tävlingen hos Scraplagret där utmaningen är att skapa i jordtoner, men idag fick jag veta att man inte fick blanda tävlingar hos dem. Men nog ska jag alltid hinna med ett bidrag dit lite senare också.


tisdag 9 augusti 2011

Köra fyrhjuling



Papperssvalans blogg har de just nu en skisstävling som går ut den 15/8. Jag gillar ju att använda skisser och det är ofta ett måste för mig och skälet till att jag gillade den här skissen är för att ibland är det skönt med skisser som inte innehåller så mycket så det finns mycket plats för egna idéer, men att man ändå har stommen klar för sig. Det blev en LO på barnen som äntligen förra sommaren vågade sitta på morfars fyrhjuling. De svarta stänken får vara leran som stänker om dem när de brummar fram. :D


Närbild på motorcykeln som inte syns så bra på bilden.


lördag 6 augusti 2011

Pysselförbud??

Eftersom jag hållit på så mycket de senaste månaderna så tänkte jag först försöka ha en heel pysselfri månad (eller scrapbooking-fri månad iaf), men så blev jag sjukskriven där jag kommer vara hemma 2 veckor själv medan barn och make är på dagis och jobb, och inte kan man väl sitta o stirra på datorn i 2 veckor så det däringa pysselförbudet.... det tror jag att jag skiiter i!

fredag 5 augusti 2011

Mitt första pyramidkort

I juli hade Pysseltagen en riktigt rolig tävling. Man fick köpa ett kit i bruna och vita nyanser och för att delta i tävlingen skulle man göra ett alster men någonting av varje del från kitet. Och det var inte lite grejer heller, se paketet här. Eftersom det var så mycket olika detaljer som skulle vara med så beslutade jag mig för att göra mitt första pyramidkort (tack snälla Cri-kee för beskrivningen) för att ha många sidor att dekorera. Det jag störde mig mest på med kitet var att det var både bruna och silver metalldekorationer och jag gillar av nån anledning inte att blanda dessa tillsammans. P.g.a detta gjorde jag en brunare och "tråkigare" utsida för att sedan spraka av lila och silver när man öppnade det.



I mitten av insidan ska det förstås finnas en liten present (och känner jag mig själv rätt kommer jag att vänta med att använda pyramiden tills jag ska ge bort något i lila eller silver :D).




Allt som allt är jag rätt nöjd med pyramidkortet som blev inskickat till Pysseltagen med bara 10 minuter till godo. Men om det kommer att bli några fler, det vet jag inte, för det blir ju på samma gång väääldigt många sidor att dekorera.